Wat is open verbranding?

Toestellen worden uitsluitend aangesloten op een schoorsteen en nemen de lucht voor de verbranding uit de ruimte waarin ze staan. De wet voorziet dat wie een open toestel installeert ook een verluchtingsrooster moet plaatsen in dezelfde ruimte om de toevoer van verse lucht te verzekeren. De toestellen zijn voorzien van een terugslagbeveiliging (TTB). Deze schakelt het toestel uit bij onvoldoende trek of terugslag in de schoorsteen. Indien om gelijk welke reden de waakvlam dooft, onderbreekt een ingebouwd veiligheidssysteem onmiddellijk en automatisch de gastoevoer.

Wat is gesloten verbranding?

Deze toestellen zijn hermetisch gesloten ten opzichte van het lokaal waarin zij staan en halen hun verbrandingslucht rechtstreeks van buiten via een concentrische buis, die zowel in de schoorsteen kan geplaatst worden als door een dak of een buitenmuur. De verbrande gassen worden afgevoerd door de binnenste buis van dezelfde buis. Er hoeft in de kamer geen extra verluchting te worden voorzien.

Terug naar overzicht
Barbas Universal  65

Barbas Universal 65

€ 2426 excl. BTW

De Universal is een houthaard met draaideur en door zijn oorspronkelijke afmetingen perfect toepasbaar in bestaande situaties. 

Het unieke aan de Universal is de geïntegreerde convectieventilator achterin het toestel (optioneel). De ventilator zorgt voor een snellere verspreiding van de convectiewarmte. Nieuw is de positie van de ventilator, die zich achterin het toestel bevindt . Hierdoor is er ruimte gecreëerd voor een verdiepte stookbodem waardoor u extra stookcomfort ervaart . Een ander voordeel ; hierdoor is het mogelijk te kiezen uit vier verschillende designs kaders. 

Vernieuwde verbrandingstechniek : Als vanzelfsprekend bij Barbas is er veel zorg besteed aan de verbrandingstechniek conform de laatste wet - en regelgeving. Bovendien is het bij de Universal-6 mogelijk de verbrandingslucht van buiten te halen . Zo stookt u ruimte onafhankelijk. Ideaal voor de steeds beter geïsoleerde woningen . 

  • nominaal vermogen : 6-9 kW
  • rendement : 78 %
  • lengte houtblokken : 35 cm
  • diameter rookgasafvoer/ luchttoevoer : 150 / 125 mm
  • gewicht : 112 kg
  • maattekening : Universal-6 65
  • prijslijst april 2023
  • Barbas
  • hout